Hans ontmoet Sir Winston Churchill

Sir Winston Churchill en Hans Blokzijl hebben een aantal overeenkomsten. Ze zijn beiden extreem bijzonder, zijn verslaafd aan een sigaar in hun hoofd, maar ze blijken beiden ook een voorliefde voor Madeira te hebben. 

In het lieflijke vissersdorpje Camara del Lobos verbleef de voormalige Britse premier in 1950 voor een vakantie van twee weken in het fameuze Reid’sPalace hotel met zijn vrouw, twee dochters en vaste secondanten. De winnaar van de Nobelprijs voor literatuur zag daar ook kans een andere hobby te beoefenen, want hij legde de omgeving vast dat in de geschiedenisboeken staat als Churchill’s view.

Het dorpje eert Churchill nog altijd met een bronzen beeld en een expositie over de staatsman die een stempel drukte op de Tweede Wereldoorlog.  Hans probeert hem enigszins te evenaren door ook naar schatting 4000 sigaren per jaar te roken…. Een ontmoeting.

Over Levensgenieter in teVreeland

Innovatiepromotor. Legt verbindingen tussen politiek, media en ondernemers die kunnen leiden tot vernieuwingen. In het verleden voetbalpromotor geweest.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s