Hans stampt in een maand een nieuw ontdekkingspark uit de grond….

De maand november was het razend druk op Bomencentrum Nederland, maar als Hans een goed idee heeft dan slaagt hij er altijd in om meer uren in een dag te stoppen dan 24…

Kortom in de drukste maand van het jaar toverde hij 7 ha om tot een nieuw experiencepark (2023). Met een reusachtige knipmachine en graafmachine legt hij in eigen beheer dit belevenispark aan. Het genootschap Vrienden van Hans Blokzijl nam alvast een kijkje. In het voorjaar volgt de opening.

Geplaatst in Nieuws | Tags: , | Een reactie plaatsen

Hans Blokzijl verkeert in hogere sferen met Beatrix

Beatrix Kleuver was onlangs weer eens te gast bij Hans Blokzijl om speciale bomen in te kopen. Als tuinarchitect, werkzaam in welgestelde klantenkringen, maakt zij nog steeds furore met haar unieke stijl: country chic genaamd. Ze werkte voor o.a. Laura en Bernard Ashley en is tegenwoordig de buurman van prinses Margriet en prof. Pieter van Vollenhoven.

In haar al rijke leven was ze mede oprichter van het tijdschrift Seasons en de grondlegger van de Home and Garden Fair op landgoed Beeckestein in Velsen Zuid. Uiteraard heeft Hans al zijn charmes in de strijd gegooid om ook een nieuw project leven in te blazen met Beatrix Kluiver, die duidelijk op Hans is gesteld…

Geplaatst in Bomenverhalen | Tags: , , , , , | Een reactie plaatsen

Experiencepark in bedrijf

Hans Blokzijl is zo druk met zijn activiteiten dat hij nog geen kans heeft gezien zijn experiencepark officieel te openen. Vele honderden gasten hebben er al gebruik van gemaakt. Een sneak preview laat zien welke meerwaarde dit park kan hebben voor zijn gasten.

Geplaatst in Home | Tags: , | Een reactie plaatsen

Afscheid Monique Berkhout na tien jaar

Hans Blokzijl en zijn trouwe pa Monique Berkhout vormden tien jaar een perfect zakelijk koppel. Monique en Hans hadden aan een half woord genoeg om te weten wat ze wilden. In haar woonplaats Almere gaat Monique aan de slag in de bibliotheek. In stijl verraste Hans zijn secretaresse met een laatste overdracht, die volledig in het teken stond van haar afscheid. Ook werd Madalein als opvolgster van Monique verwelkomd. Een korte terugblik op het afscheid.

Een reactie plaatsen

Snoeks te kust en te keur

De absolute liefhebber van de Snoek heeft afgelopen weekeinde zijn hart kunnen ophalen. Bijna 500 liefhebbers van deze Citroen versie kwamen af op de bijeenkomst op Bomencentrum Nederland. Ook Bert Blacquière uit Kortenhoef had veel bekijks met zijn DS die hij in eigen beheer restaureerde. Maar Bert gaf ook om andere reden stof tot napraten. Luister maar…

Geplaatst in Nieuws | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

Hans ontmoet Sir Winston Churchill

Sir Winston Churchill en Hans Blokzijl hebben een aantal overeenkomsten. Ze zijn beiden extreem bijzonder, zijn verslaafd aan een sigaar in hun hoofd, maar ze blijken beiden ook een voorliefde voor Madeira te hebben. 

In het lieflijke vissersdorpje Camara del Lobos verbleef de voormalige Britse premier in 1950 voor een vakantie van twee weken in het fameuze Reid’sPalace hotel met zijn vrouw, twee dochters en vaste secondanten. De winnaar van de Nobelprijs voor literatuur zag daar ook kans een andere hobby te beoefenen, want hij legde de omgeving vast dat in de geschiedenisboeken staat als Churchill’s view.

Het dorpje eert Churchill nog altijd met een bronzen beeld en een expositie over de staatsman die een stempel drukte op de Tweede Wereldoorlog.  Hans probeert hem enigszins te evenaren door ook naar schatting 4000 sigaren per jaar te roken…. Een ontmoeting.

Geplaatst in Nieuws | Tags: , , , , | Een reactie plaatsen

Tussen dome en daad ligt het krentenpad…

Het winter (corona) reces benut Hans Blokzijl op nieuwe dromen uit te voeren. Het ideeënpark wordt straks uitgebreid met een dome ingepakt in blauwe regens en nog enkele bijzondere terrassen waar groepen in de buitenlucht kunnen vergaderen. Ook wordt een krentenpad aangelegd van bijzonder servies dat Hans laat inmetselen.

Geplaatst in Nieuws | Tags: , , | Een reactie plaatsen

Baarnse safari op Bomencentrum Nederland

Sinds enkele maanden verblijven meer dan tien reeën en een zwart bokje op de tuinderijen van Bomencentrum Nederland in Baarn. Zeker in de wintermaanden geeft dat een feeëriek zicht. Een flits vanuit de safari-jeep van Hans Blokzijl.

Geplaatst in Nieuws | Tags: , , | Een reactie plaatsen

De koffie staat altijd en overal klaar

Gasten kunnen altijd rekenen op een kop koffie bij Hans Blokzijl. Sinds kort hangen de koffiekopjes al uitnodigend in een boom bij de ingang van de Jardin D’Hiverre, weer een nieuwe grap van de ondernemende ondernemer, die deze corona tijd gebruikt voor het ontwikkelen van nieuwe bruisende initiatieven in het nieuwe jaar. Meer nieuw volgt spoedig.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Hillegom herdenkt Frans Rusman met liquidambar

De “groene” collega’s van Hillegom herdenken hun dierbare overleden collega Frans Rusman met de amberboom liquidambar. Hans Blokzijl toonde zich groots gastheer omdat hij de kennis van Frans altijd erg waardeerde. Vooral door diens toedoen en die van zijn voorganger Wim Parmentier beschikt Hillegom over een groot assortiment bomen.

Geplaatst in Nieuws | Tags: , , , , | Een reactie plaatsen